Nepregledno mnoštvo se oprostilo od Nedjeljka Milina

Nepregledno mnoštvo se oprostilo od Nedjeljka Milina

PREKO – Tužan dan za mjesto Ugljan i Općinu Preko. Nepregledno mnoštvo prijatelja i poznanika pristiglih iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva u subotu 10. prosinca oprostilo se od Nedjeljka Milina, vedrog duha mjesta Ugljan. 

Podsjetimo, on nas je iznenada napustio u srijedu 07. prosinca, preminuvši od posljedica moždanog udara. Milin je bio vijećnik u aktualnom sazivu Općinskog vijeća, te donačelnik Općine Preko u dva mandata (2005. – 2009. i 2009. – 2013. godine).

Vedri duh Ugljana otišao je u vječnost u 70. godini života. Bio je stravstveni lovac, ribolovac, uspješni poljoprivrednik, ljubitelj sporta i veliki navijač KK Zadar. Sudionik je Domovinskog rata, a u rad Općine Preko bio je uključen od osnutka 1993. godine, najprije kao vijećnik, član poglavarstva, te kao vrlo uspješni donačelnik u dva mandata. Kako je u propovijedi istaknuo župnik Ugljana Mario Soljačić Nedo Milin je bio čovjek vedra duha i velikog milosrđa…

Uistinu, naš Nedo je bio čovjek plemenita i milosrdna srca. Pomagao je svima kojima je mogao i nikad nije odbio pomoći bližnjemu. Bio je i pravi veseljak, uvijek je bio spreman na šalu, ali najviše se volio šaliti na vlastiti račun, što je osobina velikih ljudi.

Od Milina se oprostio i zapovjednik Otočkog bataljuna Joško Pulja…

Njegovim odlaskom nastala je velika praznina u srcima svih nas koji smo ga poznavali. Nažalost, uglavnom nismo svjesni veličine nekih ljudi sve dok ih ne izgubimo, a naš Nedo je svakako bio jedan od takvih. Uvijek je bio spreman pomoći, saslušati, ali i zabaviti se s prijateljima. Jako će nam nedostajati, poručio je Pulja. 

Redakcija Naših školja izražava najdublju sućut obitelji.