Život na otocima i uz more u objektivu 20 otočnih fotografa

Život na otocima i uz more u objektivu 20 otočnih fotografa

PREKO – U organizaciji Foto-kluba Kornat iz Kukljice, u prostorijama Otočnog sabora u Zadru u srijedu navečer otvorena je godišnja, deseta po redu izložba otočnih fotografa sa zadarskog područja.

Devetnaest fotografa, članova Foto-kluba Kornat iz Kukljice, predstavlja se sa 38 fotografija nastalih u proteklih godinu dana, a s dvije fotografije zastupljen je i poseban gost izložbe, creski fotograf Željko Car. 

– Tema svih fotografija je život na otoku, život uz more, u različitim godišnjim dobima. Autori se predstavljaju najnovijim i najboljim djelima, neki su već izlagali na našim godišnjim izložbama, a prvi put izlažu Pavao Jerolimov, Boris Lonić, Ivo Markulin i Hrvoje Mavra, kazao je fotograf Silvije Panović, ističući kako su zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću svih autora te ih pozivaju da se počnu pripremati za sljedeću izložbu.

Izložbu je otvorila prof. Andreja Baraba, pročelnica Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, a u popratnom programu nastupili su pjesnik s otoka Molata Ante M. Šarunić i otočna ženska klapa Kapric.

Fotografije su izložili Pablo Bilosnić, Tomislav Marijan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Zdenko Brusić, Teofil Dabo, Vesna Denona, Tomislav Ivanov, Ante Jaša­, Pavao Jerolimov, Krešimir Kiš, Boris Lonić, Branislav Mađerić, Jasna Marcelić, Ivo Markulin, Ratko Mavar, Hrvoje Mavra, Silvio Panović, Robbie Šangulin, Ante M. Šarunić i Željko Car.

Izložba otočnih fotografa može se razgledati do 31. prosinca u prostorijama Otočnog sabora u Zadru, u Ulici R. K. Jeretova 5.