PD Zavrh položio prvi “službeni” ispit i osvojio Pustograd

PD Zavrh položio prvi “službeni” ispit i osvojio Pustograd

PREKO – Tridesetak planinara PD Zavrh, PD Paklenica, PD Belveder i PD Babulj, u nedjelju, 13. studenoga, “odradilo” je prvi službeni izlet najmlađeg planinarskog društva u Zadarskoj županiji i prvog osnovanog na Ugljanu i Pašmanu – PD Zavrh.

– Cilj je bio osvajanje Pustograda iznad Tkona pod stručnim vodstvom Pavla Porubića, dugogodišnjeg planinara iz Tkona. Zahtjevniji dio puta bio je samo uspon na brdo Pustograd (108 m nadmorske visine ) radi strmog i škrapastog terena, ali i to se bez poteškoća svladalo u manje od pola sata. Ugodno iznenađenje na vrhu bio je obilan roštilj uz degustaciju mladih vina te kolači za desert, što su organizirali načelnik Općine Tkon Goran Mušćet i članvi ŠRD Kunjka iz Tkona, koji su sudjelovali i u pripremi i čišćenju staza do Pustograda, kazala nam je Lucija Marđetko, predsjednica PD Zavrh, te pozvala još jednom ljubitelje prirode, planina i dobroga društva, bez obzira na uzrast, da se priključe novoosnovanom otočnom planinarskom društvu.

Otkriva kako će sredinom prosinca organizirati drugi izlet, ponovno na Pašman, ali ovoga puta cilj će biti jedna od atraktivnih pećina u unutrašnjosti otoka, i to prema izboru člana PD Zavrh i vodiča, speleologa Bartola Bobića. Nakon toga PD Zavrh održat će godišnju izbornu skupštinu s planom rada za 2017. godinu. 

Kako je bilo na nedjeljnom izletu, pogledajte u FOTOGALERIJI

Fotografije Pavao Porubić