Pošta u Lukoranu (privremeno?) zatvorena od 14. studenoga

Pošta u Lukoranu (privremeno?) zatvorena od 14. studenoga

LUKORAN – Prema šturoj obavijesti koju je objavila Hrvatska pošta, zbog građevinskih radova 14. studenoga 2016. godine zatvara se Poštanski ured u Lukoranu.

Bez dodatnog objašnjenja ili najave koliko dugo će trajati radovi i kada će ured ponovno biti otvoren. Na naš službeni upit Upravi Hrvatske pošte u Zagrebu zatvara li se ured privremeno ili trajno, dobili smo sljedeći odgovori:

“Poštanski ured u Lukoranu bit će privremeno zatvoren zbog građevinskih radova koji su planirani na njemu. Korisnike usluga ćemo pravovremeno obavijestiti o točnom početku i završetku radova na poštanskom uredu te o točnim datumima privremenog zatvaranja i ponovnog otvaranja ureda u Lukoranu.”

O trajnom zatvaranju Poštanskog ureda u Lukoranu, kao što se priča u kuloarima, ne zna ništa ni načelnik općine Preko Karlo Novoselić, koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da će se, obistine li se neslužbene informacije o stalnom zatvaranju, “Općina Preko boriti svim sredstvima da se to ne dogodi”.

– Ne znam kome bi bilo u interesu da se zatvori pošta u Lukoranu i vjerujem da se to neće dogoditi, mišljenja je Novoselić.

Kako god, stanovnicima Lukorana, Malog Lukorana i Turkije od 14. studenoga ne preostaje ništa drugo nego poštanske usluge obavljati u Preku ili Ugljanu, i to na neodređeni rok.