Prijavite se na “Dane mladog maslinovog ulja u Dalmaciji”

Prijavite se na “Dane mladog maslinovog ulja u Dalmaciji”

PREKO – Šesta, tradicionalna međunarodna manifestacija “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji” održat će se 10. prosinca 2016. godine u Vodicama. 

Pravo sudjelovanja na manifestaciji imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u Registar poljoprivrednih gospodarstava. Potrebna količina za ocjenjivanje je 1/2 litre maslinova ulja, a ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo – Šibenik)  i organoleptika (Udruga senzornih analitičara Olea, Šibenik). Cijena kotizacije po uzorku iznosi 300 kuna, u što je uključena kemijska i organoleptička analiza, fond nagrada i svečana večera za jednu osobu na završnoj manifestaciji dodjele priznanja i nagrada.  

Zbog ograničenog broja uzoraka (maksimalno 200), prijave će se primati do 25. studenoga 2016. Organizator može skratiti rok prijava ako se ranije zaprimi maksimalni broj uzoraka. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona  091/3689 220 ili na e-mail: damir.buntic@rra-sibenik.hr 

Podsjetimo, prošle godine na manifestaciji  “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji”, otok Ugljan predstavio se sa šest ekstra djevičanskih ulja.Dvije zlatne medalje za ekstra djevičansko maslinovo ulje i višesortno ulje dobio je OPG Škopić Vojka Škopića, zlatnu medalju za višesortno maslinovo ulje osvojio je Nikša Ivanac, a diplomu za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte piljušica Branko  Marfat, sva trojica iz Ugljana.

Organizator manifestacije je Udruga dalmatinskih uljara.