Otočnim udrugama sa zadarskih otoka 29.925 kuna državne potpore

Otočnim udrugama sa zadarskih otoka 29.925 kuna državne potpore

PREKO – Nakon provedenog Natječaja za prijavu projekata udruga na otocima u 2016. godini, kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora osigurana u Državnom proračunu, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU dodijelilo je 285.000 kuna za projekte 29 otočnih udruga.

Među otocima Zadarske županije, potpore su dobili Institut za pomorsku baštinu Ars Nautica za projekt “Postumiana – Arheološka karta otoka Pašmana” 10.450 kuna, Kulturno umjetnička udruga Zora iz Oliba 9975 kuna za folklorne susrete Kultura i tradicija Oliba i Udruga Zadarske mažoretkinje iz Kali 9500 kuna za natjecanje na Europskom prvenstvu u mažoret plesu.

Na natječaj je bio prijavljen 41 projekt sa 18 otoka, i to Brača, Cresa, Dugog otoka, Hvara, Korčule, Krka, Lastova, Lošinja, Murtera, Oliba, Pašmana, Pelješca, Raba, Šolte, Ugljana, Visa, Zlarina i Žirja. 

Financijska potpora dodjeljuje se za projekte čije su aktivnosti od interesa za održivi razvoj otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Tko je sve dobio novac Ministarstva regionalnog razvoja, provjerite OVDJE