Radionice za izradu strategije razvoja ribarstva

Radionice za izradu strategije razvoja ribarstva

PREKO – Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora poziva sve stanovnike, osobito ribare, prerađivače i uzgajivače s područja općina Kali, Kukljica, Preko, Sali i Grada Zadra da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu.

Radionice će se održati 13. listopada u 17 sati u Vijećnici Općine Kali, 14. listopada u 12 sati u Multimedijalnoj dvorani u zgradi Općine Sali te 15. listopada u 10 sati u Zadru – COIN Coworking Zadar, Put Murvice 16.

Ciljevi izrade LRSR i teme projektnih prijedloga koje će ući u strategiju moraju biti vezani uz neko od sljedećih tematskih područja: dodavanje vrijednosti, stvaranje radnih mjesta, privlačenje mladih ljudi i promicanje inovacija u svim fazama opskrbnog lanca proizvoda ribarstva i akvakulture, poticanje diversifikacije unutar ili izvan gospodarskog ribolova, cjeloživotnog učenja i stvaranja radnih mjesta u ribarskim i akvakulturnim područjima, jačanje i iskorištavanje prednosti koje se odnose na okoliš u ribarskim i akvakulturnim područjima, uključujući i operacije za ublažavanje učinaka klimatskih promjena, promicanje društvene dobrobiti i kulturne baštine, uključujući pomorsku baštinu te jačanje uloge ribarskih zajednica u lokalnom razvoju i upravljanju lokalnim ribarskim resursima i pomorskim aktivnostima.

Na temelju strategije, u budućnosti će se financirati projekti s područja LAGUR-a Plodovi mora.