Devetero pašmanskih prvaša u učionici dočekala Čarobna šuma

Devetero pašmanskih prvaša u učionici dočekala Čarobna šuma

PREKO/NEVIĐANE – “Dobrodošli u Čarobnu šumu!” Tim je riječima učiteljica Ivana Medić dočekala učenike prvog razreda u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Neviđanima. 

Učionicu bijelih zidova zamijenila je priča o Čarobnoj šumi koju je učiteljica oslikala nekoliko dana prije početka nastave.

– Iako je ideja moja, ja sam samo pomagala, a najveći dio posla obavila je moja prijateljica, slikarica Lucija Bradica. Sve je jako lijepo ispalo, sviđa se svima, kolegama i roditeljima, a najviše djeci, učenicima koji će tu boraviti svaki dan, kaže učiteljica Medić, koja je u Čarobnu šumu, punu maštovitih izazova, povela svoju drugu generaciju učenika.

Današnji petaši s učiteljicom Ivanom Medić postigli su nekoliko zapaženih rezultata na nacionalnim natjecanjima i kreativnim natječajima. Okupljeni u likovnoj skupini „Mašta radi svašta“, ovoga ljeta priredili su izložbu slika u preuređenom mlinu u Neviđanima. 

OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima druga je po veličini škola na zadarskim otocima. Broji oko 140 učenika koji na nastavu u samo jednoj, jutarnjoj smjeni dolaze iz Kraja, Pašmana, Malog Pašmana, Barotula, Mrljana, Neviđana, Dobropoljane, Banja, Ždrelca, ali i iz Ugrinića i Tkona.