Konferencija za mlade otočane “Strukturirani otoci”

Konferencija za mlade otočane “Strukturirani otoci”

PREKO – Udruga Delta iz Rijeke 30. rujna i 1. listopada u Vela Luci na otoku Korčuli organizira konferenciju “Strukturirani otoci”, a namijenjena je predstavnicima savjeta mladih, vijeća učenika i studenata, udrugama mladih i za mlade te donositeljima odluka s otočnih područja Republike Hrvatske

Riječ je o projektu koji provodi Udruga Delta uz partnere NUM Fabrika ideja, Svjetski savez mladih Hrvatske, Klub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske, a troškove puta i boravka na konferenciji u potpunosti pokriva organizator.

Projekt se provodi od 1. lipnja do 31. prosinca 2016.god. u sklopu Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, kroz aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa Agencije za mobilnost i programe EU koja pruža financijsku podršku.

Cilj je projekta osvijestiti važnost sudjelovanja mladih i donositelja odluka u procesu strukturiranog dijaloga te time povećati broj mladih i donositelja odluka uključenih u proces strukturiranog dijaloga na lokalnoj i nacionalnoj razini,  potaknuti mlade i donositelje odluka na međusobnu komunikaciju i suradnju kroz proces strukturiranog dijaloga, potaknuti mlade i donositelje odluka s otočnih područja na umrežavanje s drugim otocima u Hrvatskoj,  smanjiti nepovjerenje mladih prema političkom sustavu i institucijama vlasti, odnosno nepovjerenje političkih institucija i društva prema mladima.

Prijave su otvorene do 20. rujna 2016.godine, a prijavnica je dostupna OVDJE