Ukrajincu pozlilo prilikom ronjenja u akvatoriju PP Telašćica

Ukrajincu pozlilo prilikom ronjenja u akvatoriju PP Telašćica

PREKO – U srijedu, 17. kolovoza u kasnim popodnevnim satima organiziran je hitan medicinski prijevoz za ronioca u teškom zdravstvenom stanju iz Sali u Zadar.

U 16.40 sati u MRCC Rijeka zaprimljen je poziv posade motornog broda„Niroca III“, hrvatske zastave, kojim je u trenutku dojave obavljan transport ronioca u teškom zdravstvenom stanju prema Salima. Odmah po zaprimljenoj dojavi djelatnici saljske ispostave isplovili su u susret brodu kojim je organizirano ronjenje u akvatoriju Parka prirode Telašćica te su unesrećenog ronioca, O. K. (rođen 1955. godine), ukrajinski državljanin, u 16.55 sati prekrcali na službeno plovilo LI Sali i prevezli ga u Sukošan, gdje su pacijenta u 17.25 sati preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar u daljne postupanje u zadarsku Opću bolnicu.

Prema prikupljenim podacima, ukrajinski ronilac sudjelovao je tijekom popodneva u ronilačkoj turi na području Parka prirode Telašćica, kada je u jednome trenutku osjetio zdravstvene smetnje zbog čega su organizatori ronjenja poduzeli hitan transport ronioca prema Salima.

Djelatnici Lučke ispostave Sali u surdanji sa Lučkom kapetanijom Zadar nakon obavljenoga medicinskog prijevoza pokrenuli su očevid o uzrocima ronilačke nesreće.