Župljani Sutomišćice i Poljane oprostili se od don Antuna Pećara

Župljani Sutomišćice i Poljane oprostili se od don Antuna Pećara

SUTOMIŠĆICA – Dok su se u nedjelju u Preku župljani opraštali od don Zvonimira Ćorića, u Crkvi sv. Eufemije u Sutomišćici don Anton Pećar služio je posljednju misu prije odlaska iz Župe Sutomišćica – Poljana na službu u Župu Pokupsko.

Don Antun Pećar došao je u Sutomišćicu prije osam godina. Došao je, kako kažu župljani, tiho, neprimjetno, dostojanstveno. Već na početku svoje službe nagovijestio je da će navještati radosnu vijest, skrbiti o potrebitima, a naročito o obiteljima. I tako bi. Teško je, tvrde, pobrojati sve što im je podario kao svećenik, otac, brat  i prijatelj. Usadio im je trajne vrijednosti i obogatio duše.

Don Antun Pećar je u svom dirljivom i nadahnutom obraćanju vjernicima zahvalio na svekolikoj podršci, zamolio ispriku ako nešto nije učinio i naglasio da će Sutomišćica i Poljana zauvijek ostati u njegovu srcu i pamćenju.

Kao što je došao, tako je i otišao – tiho, dirnuto, dostojanstveno.

Uime Pastoralnog i ekonomskog vijeća te cijele župne zajednice prigodnim mu se riječima obratila vjeroučiteljica Branka Kolega, kazavši kako je don Pećarova osmogodišnja prisutnost bila blagoslov za cijelu župnu zajednicu.

– Bili ste dobar pastir, duhovni otac i navjestitelj Božje riječi, a puno ste napravili i na materijalnoj obnovi župe. Hvala vam na svemu što ste učinili za nas  i neka vas Gospodin nagradi za Vaš rad i svojim blagoslovom prati u novoj župi, rekla je Branka Kolega.

U ime svih župljana, sliku Svete obitelji s ugraviranom posvetom don Pećaru je uručila članica Pastoralnog vijeća Mirjana Marin.

Umjesto don Pećara, župu će voditi novi preški župnik don Boris Pedić.