Prečani se oprostili od župnika don Zvonimira Ćorića

Prečani se oprostili od župnika don Zvonimira Ćorića

PREKO – Don Zvonimir Ćorić, župnik Župe Gospe od Ružarija u Preku, u nedjelju se oprostio od svojih župljana i prijatelja. Već za nekoliko dana don Ćorić će preuzeti Hrvatsku crkvu sv. Ante u Los Angelesu, gdje će zamijeniti nedavno preminulog monsinjora Srećka Diomarticha.

– U Preku sam proveo tri godine i teška srca rastajem se od ovih predivnih ljudi i župe koja bi mogla biti primjer ne samo župama u Zadarskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj. Prečani su uvijek rado dolazili u crkvu, bili su susretljivi, moji dobri suradnici i prijatelji, kazao je don Ćorić.

Nakon mise, članovi crkvenog zbora i Udruga žena Luzor u Župnom su dvoru pripremili malu svečanost i don Ćoriću za rastanak i dugo sjećanje na godine provedene na otoku Ugljanu darovali sliku preškog slikara Tomislava Košte, Udruga žena Luzor župniku je također poklonila sliku, a uime Općine Preko i Turističke zajednice, od don Ćorića su se  oprostili Ante Brižić i Ante Župan.

– Darujemo vam ovaj kameni križ, rad kipara Marija Pletikosića iz Preka, simbol vjere koji je oduvijek povezivao Prečane i crkvu. Zahvaljujemo vam na svemu što ste učinili za našu župu, nadamo se da nas nećete zaboraviti i da ćete nas uskoro posjetiti, istaknuo je Župan.

Don Zvonimira Ćorića u Župi Gospe od Ružarija u Preku zamijenit će don Boris Pedić, dosadašnji župnik Vrsi i Poljica.