Fotograf Boris Kačan predstavlja dvadeset i pet “Slanih motiva”

Fotograf Boris Kačan predstavlja dvadeset i pet “Slanih motiva”

UGLJAN – Dvadeset i pet “Slanih motiva”, 25 fotografija koje, kada iz objektiva stoji Boris Kačan, oduzimaju dah. Radovi toga popularnog i cijenjenog zadarskog fotografa sutomiških korijena predstavljeni su u subotu u galeriji Baul u Ugljanu, a nit vodilja za odabir fotografija bila je more. Život uz i oko mora!

– Teško je među tisućama negativa snimljenih u posljednje tri, četiri godine uz more odabrati 25 koji će vas kao fotografa predstaviti publici. Zato je kriterij bio izabrati ono što će se svidjeti i biti zanimljivo turistima, ljudima koji su možda prvi put u Hrvatskoj, koji ne poznaju moj rad. Odabrao sam od svega po malo, fotografije snimljene pod morem, iz zraka, uz more, kaže autor iza kojega je nekoliko skupnih i samostalnih izložaba. 

O Kačanovim fotografijama govorio je radijski novinar i fotograf Jurica Gašpar naglasivši kako je riječ o fotografu čiji su radovi sveprisutni u medijima i izdavaštvu, u dosad 15-ak monografija koje predstavljaju ljepote Hrvatske.

Boris Kačan rođen je 1975. u Sydneyju, a u Hrvatsku se vratio prije početka osnovne škole. U Zadru je završio Srednju tehničku školu, a u Zagrebu Višu tehničku školu. Radio je u IT sektoru 15 godina, a posljednjih nekoliko godina živi isključivo od fotografije kojom se počeo  baviti prije desetak godina. Najviše fotografira pejzaže Hrvatske i Mediterana, fotografije vezane uz arhitekturu i turizam te aero fotografije snimljene iz helikoptera i aviona. Do kraja godine bit će objavljeno nekoliko novih monografija s Borisovim radovima.

Izložba “Slani motivi”, koju je organizirala Turistička zajednica mjesta Ugljan, može se razgledati u galeriji Baul u Ugljanu do 20. kolovoza.

Fotografije Alen Ferina