De Loro osvojio 15. Pojonsko srce

De Loro osvojio 15. Pojonsko srce

POLJANA/PREKO – Udruga „Pojonsko srce“ organizirala je u Poljani 15. izdanje najpoznatijeg ljetnog malonogometnog turnira na otoku Ugljanu, koji se odigravao od 17. do 23 srpnja. 

Na jubilarnom turniru u Sportskom centru „Bobac“ u jednoj od najljepših uvala na zadarskim otocima, sudjelovanje je prijavilo 20 ekipa s otoka Ugljana, Pašmana, Dugog otoka, Male Rave, iz Bibinja, Sukošana i Petrčana.

Prema pravilima tunira, po 4 ekipe su podijeljene u svakoj od skupina A, B, C, D i E, a eliminacijske utakmice igrale su se po skupinama od prvog dana turnira do finalne večeri 23. srpnja.

U skupini „A“  igrali su „Kašunari“ iz Bibinja, „Sukošan“, „Santa Fe“ iz Sutomišćice i „Kukljica“. Skupinu „B“ sačinjavali su „Ugljan“ , „Drakmar Sali“ „Petričane“ i „Banj“. U skupini „C“  igrali su ”Mala Rava”,  „Propali Asevi,  „Mrljane“ i „Cima“. U skupini  „D“ igrali su „Kamikaze“, „Zanzibari“, „Ritam i „Lukoran“,dok su u skupini „E“ koja je ove godine dala pobjednika turnira igrali domaćini „Poljana“, „De Loro“, „Betis“ i „Dobropoljana“. Organizator turnira udruga „Pojonsko srce“ za jubilarno 15. izdanje priredila je atraktivan zabavni program uz obilje „ića i pića“. Prije finalne utakmice priređena je atraktivna bakljada s prekrasnim vatrometom. Prirodna uvala i porat u Poljani bila je veličanstvena purpurna pozornica „Pojonskog srca“ praćena maštovitim kreacijama vatrometa na ljetnom nebu iznad Poljane, na opće oduševljenje velikog broja gledatelja s Ugljana, Pašmana i brojnih turista.   

Nakon bakljade i vatrometa odigran je finalni susret između momčadi „De Lora“ i ekipe „Kašunari“ iz Bibinja, koju su Pašmanci dobili s uvjerljivih 10:2. Za ekipu „De Lora“ igrali su Leo Kapović, Šime Škrokov, Andro Magić, Vice Magić, Jure Božin, Luka Tadija, Anton Rašić i Renato Božin. Pehar za najboljeg igrača dobio je Leo Kapović iz „De Lora“, za najboljeg golmana dobio je Jure Božin iz „De Lora“, a nagradu za najboljeg strijelca turnira dobio je Vice Magić, također iz ekipe „De Loro“.

Pobjednička momčad osvojila je i nagradu od 5000 kuna, prijelazni pehar i medalje za momčad. Drugo mjesto pripalo je momčadi  „Kašunari“ iz Bibinja sa 2000 kuna i medaljama, dok je treće mjesto pripalo ekipi „Ugljana“ iz istoimenog mjesta s nagradom od 1500 kuna, peharom i medaljama.  Četvrto mjesto s nagradom od 1000 kuna pripalo je malonogometnoj ekipi  „Cima“ iz Čeprljande  s peharom. Za fer play ekipu proglašena je momčad „Santa Fe“ iz Sutomišćice.

Nakon uzbudljive finalne večeri za dobru zabavu pobrinuli su se legendarni Jura Stublić i grupa „Film“ te DJ Zdaga koji su do jutra zabavljali velik broj posjetitelja na turniru „Pojonsko srce“, jednom od najbolje organiziranih i atraktivnih malonogometnih turnira na zadarskom području.

1/8 finala
BANJ – KUKLJICA 2:5
MRLJANE – LUKORAN 2:61/4 finala
KAŠUNARI – KAMIKAZE 4:2
POLJANA – DE LORO 5:7
LUKORAN – CIMA 5:7 (penali)
UGLJAN – KUKLJICA 4:3 (penali)POLUFINALE
CIMA – DE LORO 7:8 (penali)
KAŠUNARI – UGLJAN 2:1

ZA 3. MJESTO: Ugljan – CIMA 3:2

FINALE: DE LORO – KAŠUNARI 10-2

Fotografije: Jasna Marcelić i Tomislav Ivanov