Glisirao pet metara od obale i desetak metara od kupača u moru

Glisirao pet metara od obale i desetak metara od kupača u moru

PREKO – Nepoznati muškarac glisirao je u srijedu oko podneva u uvali između Malog Lukorana i Sutomišćice doslovno pet metara od obale i desetak metara od kupača, što je zabilježila i kamera naših novinara.

I u Sutomišćici i u Malom Lukoranu kupači i šetači zgranuto su gledali kako gumeni gliser u punoj brzini, vukući na skijama malodobnog dječaka, nekoliko puta ulazi i izlazi iz uvale, ne obazirući se na ljude u moru i ostala plovila, a očito i ne mareći za pravila i zakone.

O svemu smo obavijestili lučkog kapetana u Preku Ivu Uhodu, koji je odmah izašao na teren, ali gliseraša više nije bilo.

-Ovo je stvarno užasno i sreća je da nitko nije stradao! Zvali su ljudi iz Sutomišćice, ali dok smo došli, sve se smirilo. Nastavit ćemo ga tražiti, a ovim putem molimo i domaće i turiste da svaki put prijave nesavjesne gliseraše ili neki drugi oblik kršenja zakona na moru, rekao je kapetan Uhoda.

Samo prošle godine na moru je stradalo 33 ljudi, a kaze za glisiranje unutar 300 metara od obale iznose od 1000 do 10.000 kuna.