Dunotov dvuor pretijesan za sve koji su htjeli čuti mlade otočne glazbenike

Dunotov dvuor pretijesan za sve koji su htjeli čuti mlade otočne glazbenike

PREKO – Dunotov dvuor bio je pretijesan za sve poklonike i znatiželjnike koji su u nedjelju navečer htjeli prisustvovati prvoj “Dječjoj večeri na Dunotovu dvuoru” posvećenoj mladim glazbenicima iz Kali, Preka, Ugljana, Lukorana ili porijeklom s otoka.

Glazbeno-scenski program zamislili su i organizirali roditelji djece polaznika Glazbene škole Blagoja Berse predvođeni Marinom Višić. Ideja da se na jednome mjestu okupe učenici koji cijelu godinu, uz redovite obveze, imaju i dodatne izvanškolske aktivnosti te predstave usvojene vještine i znanja, za svaku je pohvalu. Kao i trud u organizaciji i realizaciji. Međutim, možda bi za sljedeće ljeto ipak trebalo razmisliti o prikladnijem prostoru jer je Dunotov dvuor, koliko god prizivao u sjećanje bezbrižne dane djetinjstva i mladosti, naprosto premali za kvalitetnu prezentaciju učeničkoga stvaralaštva i doslovno je “pucao po šavovima”, kako za izvođače, tako i za publiku.

Program, koji je bio sastavljen od hrvatskih narodnih pjesama, preko klasičnih do rock-standarda, izveli su Klapa Baliniera, Gabrijel Gregov, tambura, Niko Višić, gitara, Enola Brižić, violina, Angela Gabriela Šoša, gitara, Paola Stanić, tambura, Jakov Jurin, truba, Filip Sorić, gitara, Lisa Gregov, gitara, Robi Sandalić, recitacija, Efa Zelenčić, gitara, Ivan Sorić, violončelo, Magdalena Švorinić, tambura, Toma Višić, truba, Matia Pažanin, gitara, Jakov Kačan, gitara, Vid Višić, gitara, Lucija Toić, recitacija, uz voditeljice Lauru Lončar i Petru Marfat.

A da se gosti ne bi izgubili tražeći iznad Varoši Dunotov dvuor, mali su Prečani bakljama osvijetlili put od rive do dvuora, što se savršeno uklopilo u magiju ljetne večeri.

Još jednom pohvale organizatorima i izvođačima!