Ljeto u Dječjem vrtiću Lastavica u Preku

Ljeto u Dječjem vrtiću Lastavica u Preku

PREKO – Već devet  godina u središnjem odjelu Dječjeg vrtića Lastavica u Preku  organizira se ljetno dežurstvo za djecu koju nema tko čuvati dok roditelji rade. Također, vrtić je otvoren i za mališane naših iseljenika koji ljeti dolaze na otok te za djecu turista iz svih krajeva svijeta.

Kako pojašnjava ravnateljica Jadranka Selak, osim pedagoške skrbi, za djecu naših iseljenika organizirano je i učenje materinjeg jezika. Svih ovih godina ta mogućnost rijetko se koristila, ali ovoga ljeta u vrtiću su dva „gostujuća“ mališana iz Zagreba, braća Stjepan i Emanuel. 

– Već dva tjedna dovodim svoje sinove u vrtić i svaki put kada dođem po njih moram ih moliti da idemo doma. Dan im je prekratak! Dočekaju me uvijek s istom rečenicom:  „Mama, mi bismo bili do mraka!“. Djeca uiistinu uživaju, odlično su prihvaćeni, stekli su nove prijatelje, a to je u njihovoj dobi vrlo važno. Program je dobro osmišljen, tete ih vode na kupanje, u vrtiću su svaki dan organizirane kreativne radionice, a djelatnici vrtića svi su redom ljubazni i susretljivi, kaže gospođa Tereza Juričko iz Zagreba, koja je u Preku pronašla sezonski posao. 

Hvali ne samo pedagoški program Dječjeg vrtića Lastavica, nego i mogućnost da djeca budu s njom dok su dva mjeseca na Ugljanu. U suprotnom, tvrdi, ne zna kako bi riješila njihovo čuvanje u Zagrebu, vjerojatno bi morala odustati od sezonskog posla.

A kako se zabavljaju i što rade priješki mališani u DV Lastavica, pogledajte u maloj fotogaleriji: