Izložba otočnih fotografa Andrine Luić i Adama Vidasa

Izložba otočnih fotografa Andrine Luić i Adama Vidasa

PREKO – Pučko otvoreno učilište Dom na žalu u Preku u petak, 27. svibnja u 20 sati organizira izložbu fotografija „Novinarske i neke druge priče” otočnih fotografa Andrine Luić i Adama Vidasa. Bit će izložene 44 fotografije koje je uz autore odabrao preški fotograf Senko Sorić.

Novinarka Andrina Luić fotografijom se bavi amaterski, iz ljubavi, ali zbog prirode posla vrlo često iza objektiva se nađe u ulozi fotoreportera. Objavljivala je u gotovo svim hrvatskim tiskanim medijima, od Globusa, Jutarnjeg lista, Novog lista, Večernjeg lista, Zadarskog lista, mnogim lokalnim glasilima, specijaliziranim znanstvenim i marketinškim publikacijama, a putem državne agencije Hina njezine fotografije preuzimaju i objavljuju mnogi news portali. Fotografije koje ćemo vidjeti na izložbi „Novinarske i neke druge priče” snimljene su u proteklih godinu dana na području zadarskog i šibenskog arhipelaga i u Francuskoj.

Fotoreporter Adam Vidas iz Preka fotografijom se bavi od 1998. godine. Kao profesionalni fotoreporter objavljivao je u Narodnom listu i Zadarskom listu, a trenutačno radi na internetskom portalu 057 info. Fotografije kojima će se predstaviti na izložbi „Novinarske i neke druge priče” nastale su u posljednjih pet godina u Preku i Zadru, mjestima za koja je vezan i profesionalno i životno.

Izložbu će otvoriti urednik fotografije Zadarskog lista Zvonko Kucelin.

Fotografije se mogu razgledati do 18. lipnja, svaki dan od 10 do 14 sati.