‘Gospodar otoka’ uz Sajam otočnih proizvoda u Preku i premijeru obnovljenog Priješkog kola

‘Gospodar otoka’ uz Sajam otočnih proizvoda u Preku i premijeru obnovljenog Priješkog kola

PREKO – U nedjelju 29. svibnja 2016. godine održat će se premijerno izdanje projekta ‘Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil’, koji se sastoji se od dvije discipline – natjecateljski maraton te rekreativno hodanje/šetnja od Preka do tvrđave sv. Mihovila. Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava predstaviti novi turistički brend ‘Avantura otok’, kojim se Općina Preko planira promovirati kao destinacija sportsko-rekreativnog turizma.
Program ‘Gospodara otoka’ osim spomenutih disciplina bit će popraćen brojnim popratnim sadržajima. Tako će u nedjelju od 09:00 ujutro u centru Preka biti otvoren Sajam otočnih proizvoda na kojem će se predstaviti desetak proizvođača i udruga iz otoka Ugljana, Pašmana i Silbe, KUD Preko premijerno će predstaviti obnovljeno Priješko kolo, a za zabavni dio programa bit će zadužen DJ Tome (Radio 057).
–    Drago nam je da smo mogli sudjelovati u organizaciji Sajma otočnih proizvoda. Šetnica u Preku idealna je pozicija za ovakav događaj i nadamo se da će veliki broj mještana Preka, ali i gostiju biti zadovoljni ponudom, a predstavit će se brojni nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod. Bit će tu proizvodi od maslinovog drveta, prirodne kreme, sapuni od maslinovog ulja, slani inćuni, domaći likeri… U svakom slučaju posjetite naš Sajam jer će biti zanimljivih proizvoda, istaknula je voditeljica ureda LAG-a Mareta Emila Šimičić Bajlo.
Organizaciju potpisuju Triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko. Partneri su Škola trčanja Zadar, nogometni klub Sv. Mihovil, LAG Mareta i brojne udruge s otoka i Zadarske županije. Za sve sudionike utrke i rekreativne šetnje do sv. Mihovila organiziran je besplatan prijevoz iz Zadra brodom Barba Ive koji s Branimirove obale kreće u nedjelju u 08:00 sati, a povratak je u 15:00 sati.
–    Prijave se zaprimaju zaključno s petkom 27. svibnja na e-mail tkzadar@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, matični klub (za utrku), disciplinu u kojoj će sudjelovati (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje/šetnja) i veličinu majice. Kotizacija je 40 kuna, uključena je majica, priznanje za sudjelovanje na natjecanju i obrok, a 10 kuna od svake prijave donirat će se Matici umirovljenika Preko za opremanje prostorija, poručio je Ivan Gobin iz triatlon kluba Zadar.
IBAN ZA UPLATE (TK ZADAR): HR8324070001100345316.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/1805434 i na facebook stranici Sv. Mihovil – Otok Ugljan.

Vidimo se u nedjelju u Preku na Gospodaru otoka!