Prvi ovogodišnji pulić u Parku prirode Telašćica

Prvi ovogodišnji pulić u Parku prirode Telašćica

PREKO/SALI – Park prirode Telašćica na Dugom otoku od prošlog ponedjeljka bogatiji je za jednog novog stanovnika, još uvijek bezimenog pulića, mužjaka, kojemu će, kao i drugim bebama magarcima u parku, ime nadjenuti nepoznati virtualni obožavatelji na društvenim mrežama.

U jedinom službenom utočištu magaraca na jadranskoj obali, trenutačno 15 magaraca, godišnje se u prosjeku okote jedan do dva, izuzev 2013. godine kada su imali magareći baby-boom sa pet novih pulića. 

O magarcima se brine veterinarski tehničar Šime Jagić, koji kaže kako im je jedina zadaća uživati u životu i uveseljavati goste, kojih je samo prošle godine u Telašćici bilo više od 100.000 iz cijeloga svijeta.

-Sve je počelo slučajno i neplanski 2003. godine. Upravi PP Telašćica obratio se za pomoć jedan stariji Saljanin koji zbog bolesti više nije mogao brinuti o svome paru magaraca. Ubrzo su počeli dolaziti tovari s Dugog otoka, Ugljana, Pašmana. Nijednog nismo odbili i kod nas su dobili priliku za novi život, kaže Jagić koji ih hrani voćem, povrćem, starim kruhom i sijenom.

Juraj Milin, stručni suradnik za promidžbu i odnose s javnošću u PP Telašćica, poziva fanove parka da preko Facebooka predlože ime novome puliću, a osoba čiji prijedlog bude odabran, bit će nagrađena poklon-paketom Parka prirode Telašćica.