Intrade, Ićo i gosti oduševili Ugljan i pomogli Aniti

Intrade, Ićo i gosti oduševili Ugljan i pomogli Aniti

UGLJAN/PREKO – U Domu kulture na otoku Ugljanu protekli je vikend održan humanitarni koncert kojem je cilj bio prikupiti sredstva za liječenje teško bolesne djevojke Anite Herceg. Na koncertu su nastupili Tomislav Bralić s klapom Intrade, Ivica Sikirić Ićo, Sexymotherfuckersi, te mnogi drugi izvođači koji su oduševili oko tisuću nazočnih posjetitelja. Otočani su još jednom pokazali veliko srce, a prema neslužbenim informacijama prikupljeno je više od 50 tisuća kuna.

Anita je 27-godišnja djevojka iz Slavonskog Broda koja je više od godinu dana živjela i radila u jednom ugostiteljskom objektu na otoku Ugljanu. Kao što je poznato iz medijske najave koncerta, Anita je tijekom obiteljskog božićnog ručka 2014. pala bratu u krilo i prestala disati. Zahvaljujući brzoj reakciji njene starije sestre, koja ju je reanimirala, i nadljudskim naporima ekipe slavonskobrodske Hitne pomoći, djevojka je spašena.

Kasnijim pretragama utvrđeno je da je Aniti poremećaj štitnjače prouzročio zastoj srca. Nažalost, bila je 20 minuta bez pulsa, što je ostavilo teške posljedice na nju. Ostala je nepokretna i bez mogućnosti komunikacije. O njoj se brine majka koja je u teškoj financijskoj situaciji i treba joj pomoć.

Dok je Anita radila na otoku Ugljanu, mnogi mještani upoznali su je kao ljubaznu i uvijek vedru i nasmijanu djevojku. Kada su čuli što joj se dogodilo, te da je u situaciji da se bori za život i ovisi o majčinoj pomoći, ni trenutka nisu dvojili treba li im pomoći.

Organizirali su humanitarni koncert i kontaktirali popularne pjevače uz zamolbu da sudjeluju u ovoj akciji. Iako su veoma zauzeti ico sikiricangažmanima, kako u Hrvatskoj tako i u susjednoj nam Sloveniji, Tomislav Bralić i klapa Intrade rado su se odazvali pozivu da pjevaju na humanitarnom koncertu. Jednako su napravili i Ivica Sikirić Ićo, Sexymotherfuckersi, te ostali izvođači.

Aniti možete pomoći i uplatom na račun obitelji: Račun za uplatu je u PBZ-u na ime Mirko Herceg, IBAN HR3323400093219686685, SWIFT PBZGHR2X s naznakom Pomoć za Anitu.

foto: Udruga Idro Čeprljanda – Ingrid Švorinić