Omišanin Ante Pešić Golub treći put “uletio” u cilj

Omišanin Ante Pešić Golub treći put “uletio” u cilj

PREKO/TKON – Gotovo 1300 registriranih natjecatelja iz 11 zemalja te petstotinjak šetača i rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske sudjelovali su u subotu na međunarodnoj treking utrci  Škraping u Tkonu na otoku Pašmanu.

– Unatoč jugu, koje je na mahove bilo i olujno, ovogodišnji Škraping oborio je rekord! Broj sudionika je  ograničen jer ne želimo riskirati da se nešto dogodi izvan kontrole naših volontera na stazama. Otok je velik, staza duga gotovo 40 kilometara i nije jednostavno sve držati na oku. Već sljedeće godine broj trkača mogao bi biti veći, ali mislim da nećemo prijeći 1500 uplaćenih startnina, kaže Dino Smoljan, u Škraping timu zadužen za odnose s medijima. 

Kao i prethodne dvije godine, pobjednik Ultra utrke na etapi Ždrelac – Tkon bio je Omišanin Ante Pešić Golub, koji je najtežu dionicu od 39 kilometara istrčao za 3,53 minute.

– Trčao sam cijelu utrku, nisam stao ni sekundu preko svih škrapa i kad bih uspoređivao svoje dosadašnje pobjede s ovom posljednjom, mislim da sam prilično napredovao. Staza je za nekoliko kilometara bila skraćena zbog loših vremenskih uvjeta, a to će se sigurno odraziti i na rezultate u ostalim kategorijama, istaknuo je Ante, član Treking kluba STrka iz Splita i Planinarskog društva Imber Omiš, sportske sekcije. 

U kategoriji Challenger slavio je još jedan Omišanin, Stipe Jerončić iz PD Imber, koji je stazu istrčao za dva sata i jednu minutu. U Light kategoriji od 10 kilometara najbrži su bili Mark Tomek iz Zagorje Adventure Teama i Anica Hribar iz OK Brežice.

Na Ultra dionici natjecalo se 50-ak trkača, u kategoriji Challenger (25 kilometara) bilo je prijavljeno 593 natjecatelja, u najlakšoj kategoriji Light (10 kilometara), namijenjenoj onima koji ne vjeruju u svoje tjelesne sposobnosti, ali žele uživati na svježem zraku s pogledom na Nacionalni park Kornati i cijeli zadarski arhipelag, bilo je prijavljeno 518 trkača. 

Osim Škraping utrke, bilo je organizirano i nekoliko popratnih manifestacija, a najposjećenija je Sajam otočnih proizvoda, koji je okupio 50 izlagača.
Škraping vikend završava u nedjelju utrkom Škrapić u kojoj će sudjelovati 200 malih Škrapera iz mnogih vrtića u Zadarskoj županiji.