Nova radionica ruralnog razvoja u Kukljici

Nova radionica ruralnog razvoja u Kukljici

PREKO – LAG Mareta u petak, 19. veljače organizira novu radionicu na temu “Ruralnog razvoja i projekata razvoja ruralnog prostora u kontekstu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje do 2020. godine”. 

LAG Mareta započeo je s informativnim radionicama u Preku, kao sjedištu LAG-a, a potom su održane u Salima, Kalima, Privlaci i Ninu. Cilj je radionica informirati dionike s našeg područja o mogućim mjerama iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. koje LAG može uvrstiti u Lokalno-razvojnu strategiju te na temelju kojih se mogu raspisivati natječaji za naše područje.

Stoga je, ističu u LAG-u, vrlo bitno da upravo sada, dok se izrađuje nova Lokalno-razvojna strategija, odaberu za naše područje najprihvatljive mjere.

– Radionicama pokušavamo oslušati potrebe i razvojne ciljeve našeg područja te afirmirati sve dionike da nam pošalju projektne ideje kako bi naša Lokalana razvojna stategija bila što kvalitetnija te odabrane mjere iz Programa ruralnog razvoja što primjenjivije na našem području. Inače, naša nova Lokalno-razvojna stategija mora biti završena do početka travnja tekuće godine, kada će se raditi njena procjena i ako zadovoljimo definirane kriterije, LAG Mareta će imati funkciju mini-razvojne agencije svog područja, poručuju iz središnjice LAG-a.

Nova radionica održat će se u Kukljici, 19. veljače u 17 sati, u dvorani u zgradi Općine.