Regata sv. Valentina u Pašmanskom kanalu

Regata sv. Valentina u Pašmanskom kanalu

PREKO – U organizaciji Yacht Cluba Biograd i Udruge Modus Vivendi iz Pašmana, 13. i 14. veljače održat će se Regata sv. Valentina ili, kako kažu organizatori, najromantičnija regata na Jadranu.

U subotu, 13. veljače, do 9 sati trajat će registracija sudionika i podjela uputa za jedrenje u restoranu Marina Kornati, U 9.30 slijedi otvaranje regate i sastanak skipera. U 11 sati predviđen je start prvog jedrenja kroz ljubavni kanal, a sudionici koji ne jedre odlaze na Pašman na vidikovac i Benediktinski samostan Ćokovac. U pauzi između dva plova, u OPG-u Matulić u Pašmanu bit će degustacija domaćih specijaliteta Pesto Pašmanese i Pašmanero.

Zatim slijedi start drugog jedrenja oko Gnalića i potopljenog broda do uvale Bošana i rimske vile, a u 17.30 posjetitelje očekuje gastro stol uz degustacija jedinog dokazanag afrodizjaka – palente na 13 načina. U 19 sati bit će proglašenje pobjednika i zabavni program.

Drugoga dana, u nedjelju, 14. veljače, u 9.30 sati je sastanak jedriličara i sudionika u Muzeju grada Biograda i razgledavanje izložbe Gnalić u Gnaliću – sadržaj jedinstvenog broda u Europi 16. stoljeća. U 10.30 je start jedrenja oko ljubavnih otoka Sv. Katarine, Planca, Čavatula i Gelešnjaka te start druge trke. U 14 satu u Marini Kornati bit će vezivanje zavjetnih čvorova – muškog ili ženskog na maslini ispred restorana s imenima sudionika i prisutnih, potpisivanje u Knjigu Mira i Dobra te proglašenje pobjednika i podjela nagrada.