Premijerni nastup mandolinskog orkestra na Božićnom sajmu u Tkonu

Premijerni nastup mandolinskog orkestra na Božićnom sajmu u Tkonu

PREKO/TKON – Pretijesna je i ove godine bila dvorana Doma kulture u Tkonu za sve koji su htjeli sudjelovati ili barem malo osjetiti čari Božićnog sajma otočnih proizvoda. 

Uz 14 izlagača iz Pašmana, Mrljana, Neviđana, Kraja i domaćina Tkona, u zabavnom dijelu nastupili su Dječji zbor “Kunjski ćoci”, Kunjske mažoretkinje, K.U.U. “Kunjka” i dječji mandolinski orkestar, a na kraju službenog dijela programa kušali su se domaći kolači i bakalar.

– Ovogodišnji sajam ostat će svima u sjećanju po premijernom nastupu prije dva mjeseca osnovanog mandolinskog orkestra u kojemu, pod ravnanjem Alfreda Trojana iz Biograda, svira 11 djevojčica i dječaka. U organizaciji K. U. U. Kunjka pokrenuta je i humanitarna akcija u kojoj se skupilo 1800 kuna za našu teško bolesnu mještanku Kseniju Žilić koja s obitelji živi u Zagrebu. Akcija traje i dalje, novčani prilog može se ostaviti u Crkvi sv. Tome Apostola, pa ovom prilikom pozivamo sve da pomognu Ksenijinoj obiteljii, kaže Adriana Benčić iz Turističke zajednice, koja je uz Općinu Tkon i JKU Prvenj organizirala sajam. 
 
Snimio: Pavao Porubić