Predstava “Žrvanj života” u POU Dom na žalu

Predstava “Žrvanj života” u POU Dom na žalu

PREKO – U subotu, 12. prosinca u 18 sati, u POU Dom na žalu bit će reprizno izvedena kazališna prtedstava “Žvanj života”.

Riječ je o dosad najambicioznijem kazališnom projektu domaće, lokalne produkcije koji dramaturški i redateljski potpisuje dramska umjetnica Milena Dundov, u kojemu je sudjelovalo 50-ak izvođača, glumaca amatera, djece, mladih, mještana Preka, članica Udruge žena Luzor i KUD-a Preko, Luzarice i članovi Zbora sv. Cecilije.

Prema riječima Milene Dundov, „Žrvanj života“ priča je o prošlosti Preka, iskrice i sjećanja iz života koje su marljivo, prema molbi nadbiskupa Marijana Oblaka, skupljale Jelica Peranić i Verica Gregov. Tekst je star više od 50 godina, a u njemu sjećanja na život najstarijih Prečana iznose tadašnji 80-godišnjaci. 

Predstava je premijerno izvedena početkom kolovoza na Školjiću uz ovacije publike, a mnogi glumci dobili su aplauz na otvorenoj sceni. Ako ste “Žrvanj života” propustili ovoga ljeta ili ga niste stigli pogledati, svakako to učinite ove subote. Ulaz je slobodan, ali organizatori napominju kako će se na ulazu u dvoranu, zbog visokih troškova u  produkciji predstave, primati dobrovoljni novčani prilozi. (R. I.)