eVisitor – novi sustav za prijavu i odjavu turista

eVisitor – novi sustav za prijavu i odjavu turista

PREKO – Od 1. siječnja 2016. godine svi pružatelji usluga smještaja goste će prijavljivati i odjavljivati putem objedinjenog sustava eVisitor.

Riječ je o sustavu koji je mnogo kompleksniji od onoga koji su korisnici do sada imali na raspolaganju, a razlikuje se, među ostalim, i po tome što su program financirali Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica te objedinjuje sve službe, od MUP-a do Porezne uprave.Radi se o središnjem mjestu na kojem će pružatelji usluga na vrlo jednostavan način, bez dodatnih troškova, moći izvršiti sve svoje obveze prema nadležnim tijelima, a cjelokupni administrativni i financijski kapacitet moći će se usmjeriti na aktivnosti kreiranja marketinških politika na razini svojeg objekta i destinacije. 

Novi sustav služit će prijavljivanju i odjavljivanju turista, prikupljanju i obradi podataka o pružateljima usluga smještaja te njihovim smještajnim objektima, a iznimno je važan za obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe kao i za obradu i analizu podataka za statistička izvješća u realnom vremenu te će biti dostupan besplatno svim korisnicima putem Interneta kao web aplikacija bez potrebe za instaliranjem na računalo. Detaljnije o novom programueVisitor možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva turizma http://www.mint.hr/UserDocsImages/151125_eVisitor_final.pdf (R. I.)