Domoljubna u Preku, Kalima i Pagu: Vratit ćemo oduzete potpore otocima

Domoljubna u Preku, Kalima i Pagu: Vratit ćemo oduzete potpore otocima

PREKO – Kandidati Domoljubne koalicije za 9. izbornu jedinicu, Božidar Kalmeta, Josip, Bilaver i Ante Župan žiteljima Preka, Kali i Paga predstavili su program za budućnost i bolje sutra Domoljubne koalicije, 5+ Hrvatska.

O otocima i otočanima:

– Domoljubna koalicija ima program koji predviđa podizanje kvalitete života otočnog stanovništva kroz vraćanje potpora i poticanje gospodarstva na otocima. Nećemo se ponašati onako kako se prema otočanima ponašala aktualna Vlada, na način da im je dodatno poskupjela i zakomplicirala život. U četiri godine ove Vlade niti jedan projekt na otocima nije napravljen ali je zato otočanima onemogućeno više od jednom dnevno putovati na relaciji otok-kopno i natrag. Također im je izravno iz džepa uzeto četiri milijuna kuna jer su uz osobnu iskaznicu i prometne dozvole bili primorani vaditi nove dokumente koji su koštali 80 kuna po osobi, podsjetio je kandidat na listi, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.

Zbog svoje specifičnosti i odvojenosti od kopna otoke je posebno pogodila teška gospodarska situacija Hrvatske, demografski pad, starenje stanovništva i iseljavanje, a svi koji na otocima žive znaju da odvojenost od kopna dodatno otežava normalan život, čulo se na skupu Domoljubne koalicije.

O općinama i gradovima:

– Ova Vlada nije dala niti lipe općinama i gradovima u Zadarskoj županiji za razvojne projekte. Ali ne samo to, Gradu Zadru su prije godinu dana uzeli 30 milijuna kuna prihoda od poreza na dohodak, a sličnu sudbinu doživjele su i ostale jedinice lokalne samouprave pa i one na otocima, dodao je Kalmeta.
O Zadru kao središtu regije

-Zadar mora ostati središte županije ili ako se Hrvatska podijeli u regije onda mora biti središte jedne od regija jer jedino tako ovaj grad može biti generator razvoja, rasta i zapošljavanja, dok ispostava, kakvu od nas želi napraviti vlada na odlasku, ovisi o odlukama drugih.

O poduzetnicima:

– Danas su poduzetnici u očima ove Vlade u najmanju ruku problematični ljudi, umjesto da ih se potiče i pomaže u poslovanju jer su oni jedini koji mogu pokrenuti rast i razvoj. Mi možemo vrlo brzo početi lijepo živjeti, ali za to treba povući konkretne poteze – mijenjati ovu birokratsku državu, mijenjati svijest, prvenstveno prema poduzetnicima.

O Tomislavu Karamarku:

– Dragi prijatelji, imamo povijesnu priliku da budući premijer Hrvatske bude čovjek iz našeg kraja, rođeni Zadranin, Tomislav Karamarko, poručio je okupljenima Božidar Kalmeta i pozvao sve članove, stranačke simpatizere i prijatelje da u nedjelju zaokruže broj 3 – listu Domoljubne koalicije.

Izađimo na izbore i mijenjajmo ovu nesposobnu i beskorisnu vlast. Birajmo bolje sutra, jake otoke, jaki Zadar i jaku Hrvatsku, poručili su kandidati Domoljubne koalicije.