Kalmeta o ukidanju poslovnice: Jadroliniju nije briga za otočane

Kalmeta o ukidanju poslovnice: Jadroliniju nije briga za otočane

PREKO – Od ponedjeljka, 28. rujna putnici u gradskoj luci ostat će bez malog putničkog terminala ispod bedema, prostora koji je u vlasništvu Grada Zadra. Poslovanje će se održavati preko agencije na Poluotoku na adresi Liburnska obala 7, kraj Pomorske policije…
 
Jadrolinija je tu odluku opravdala racionalizacijom poslovanja, zbog preseljenja trajektnog i međunarodnog prometa u novu luku Gaženica gdje je otvorena još jedna poslovnica Jadrolinije.
 
Zatvaranjem prodajnog mjesta, putnici na liniji Zadar – Preko koju održava brod Dora, kao i ostali putnici koji putuju katamaranima i brzim brodovima ostali su bez “čekaonice” gdje su se mogli skriti od kiše ili jakog vjetra.
 
Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta na kolegiju je iskazao zabrinutost zbog Jadrolinijine odluke o zatvaranju agencije pored Gradskih vrata na Poluotoku. Naglasio je da gradska uprava radi na osmišljavanju modela da taj prostor i dalje ostane čekaonica sa sanitarnim čvorom za sve naše bodule i ostale koji putuju na otoke brzobrodskim linijama što zahtjeva rješavanje pitanja financiranja i gospodarenja tim prostorom.
– Jadroliniju nije briga za otočane, a mi na njih ne možemo utjecati. Može ministar Hajdaš Dončić, no s obzirom na dosad viđeno, ništa dobro od njega ne možemo niti očekivati, rekao je Kalmeta.  
 
Buduća namjena prostora u vlasništvu Grada Zadra još nije poznata.