Škola u Ugljanu: Postavljene darovane klime

Škola u Ugljanu: Postavljene darovane klime

UGLJAN – Nova školska godina u područnoj školi Ugljan započela je u veselom ozračju. U prvi razred krenulo je šest prvašića, po tri djevojčice i dječaka koje su pjesmom i recitacijama dočekali učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda te njihove učiteljice Sofija Kralj i Lorena Tomić.
Prvašići su se pridružili svojim ostalim kolegama u školi, a njihovim dolaskom  OŠ Valentin Klarin Preko – područna škola Ugljan može se pohvaliti s ukupno 25 učenika u kombiniranoj nastavi. Područna škola u Ugljanu početak nove školske godine dočekala je u novom ruhu.
Naime, roditeljskom donacijom u iznosu od 1 200 kuna kupljeno je devet rolo zavjesa kako bi se umanjila sunčeva svjetlost i vrućina hodnika, zbornice i razreda koji je okrenut prema istoku, pa u proljeće i ljeto uzrokuje velike vrućine te time djeci i učiteljici otežava nastavu.
Također, na inicijativu roditelja, a uz potporu ravnatelja škole Kristijana Smuda pokrenuta je akcija skupljanja donacija za klima uređaje za obje učionice. Tokom ljetnih mjeseci, prikupljao se novac od dobrovoljnih donatora te se došlo do iznosa od oko 4 500 kuna. Valja napomenti da su donatori bili oduševljeni akcijom te da nisu dvojili u njenom sudjelovanju.

Kako je cijena jednog klima uređaja bila 5 800 kuna prikupljeni iznos nije bio dovoljan, ali se tu uključila tvrtka Euroherc čijom je donacijom u iznosu 11 600 kuna pokrivena vrijednost obje klime, a sav materijal potreban za monažu donirao je Frigo Trade Zadar.
Donatori koji su se odazvali akciji:
–    EUROHERC OSIGURANJE
–    PIZZERIA CIMA
–    UDRUGA MJEŠTANA UGLJAN – ČEPRLJANDA IDRO
–    CAFFE & NIGHT BAR RITAM
–    KONOBA UGLJAN
–    BISTRO TRAPULA
–    CAFFE AZUR
–    NINO VIDAKOVIĆ
–    DINO ĆUĆA
–    PAŠKO DODIĆ
–    BOŽICA I MIOMIR KLIMAN

Postavljanje klima uređaja odradio je obrtnik Marko Novoselić uz pomoć roditelja te se montaža nije naplatila već se iznos montaže donirao pola školi Ugljan pola vrtiću Lastavica Ugljan.

Preostali novcem od donacija kupljena su platna za projektor  za oba razreda kao i magnetne ploče s pripadajućim pomagalima. Kako bi djeci i učiteljicama boravak u školi bio što ugodniji, a učenje što lakše ova akcija samo je  početak ulaganja u područnu školu Ugljan koje će i dalje inicirati roditelji.