U sklopu Sajma otočnih proizvoda održana radionica izrade sapuna

U sklopu Sajma otočnih proizvoda održana radionica izrade sapuna

TKON – Sajam otočnih proizvoda u Tkonu, održan na Mulu u subotu na blagdan Velike Gospe, okupio je brojne izlagače i posjetitelje, a pored bogate ponude otočnih proizvoda i suvenira s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ održala se i radionica izrade domaćih sapuna na bazi maslinovog ulja.

Radionicu je održala Ljiljana Mađerić – OPG Mađerić iz Pašmana, a na sajmu su nastupili i brojni gosti: OPG Organski vrt iz Križa koji se bavi organskim uzgojem voća i povrća, a koji je ponudio domaće marmelade od smokava i višanja, domaće čajeve i začine, Udruga „Jadranski Kovač“ iz Biograda sa ponudom unikatnih suvenira od prirodnih materijala koje je predstavila Andrijana Dominis, te Udruga „Maslinarke Istre“ sa ponudom ekstra djevičanskog maslinovog ulja. 

Tkonski volonteri pripremali su otočne gastro delicije, a za dobru zabavu pobrinula se klapa „Babalubam“. 

Kao poticaj otočnim proizvođačima, za sve kupce otočnih proizvoda organizirana je lutrija sa vrijednim poklonima, otočnim proizvodima. 

Organizatori sajma su TZ Općine Tkon i JKU „Prvenj“, a pokrovitelji Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te Općina Tkon.