VAKANZA: Vaterpolisti iz Preka na kraju četvrti

VAKANZA: Vaterpolisti iz Preka na kraju četvrti

ZADAR – VAK”AN”ZA Sport&Music fiestival završio je spektakularnom finalnom utakmicom na rivi. Ekipa Sukošan je drugu godinu zaredom osvojila prvo mjesto i time pored ekipe Vojnički postala druga ekipa sa dvije osvojene VAK”AN”ZA-e. 

U finalu su rezultatom 6:5 savladali ekipu Croccante team Kampo Kaštelo koja je također pokazala zaista zavidne vaterpolske vještine. Treće mjesto osvojila je ekipa VB Nema labavo savladavši ekipu Pinac Preko rezultatom 7:2. Iako se najavljivala borba za naslov, vaterpolisti iz Preka na kraju su se morali zadovoljiti četvrtim mjestom…

Nakon plasmana u polufinale slijedila je pauza od deset dana koja je znatno utjecala na ekipu. Nismo odigrali niti jednu trening utakmicu jer se momčad nikako nije mogla skupiti. Potom smo ostali bez Matacina koji je otputovao na drugu godinu studija u SAD, a Olivari zbog posla nije mogao nastupiti jer se igralo u noćnim terminima i sve je to u konačnici utjecalo na rezultat. U polufinalu smo loše igrali u napadu, a tu je utakmicu najviše došla do izražaja činjenica da ekipa nije igrala deset dana. Iako smo uspješno neutralizirali najbolje igrače Crocante tima, Koštu i Bojmića, a naš Sorić je odlično branio, prilikom pada koncetracije protivnici su nam tri puta isplivali kontru i zabili te zasluženo pobjedili. Utakmicu za treće mjesto smo dobro otvorili, lopta se kretala i stizala do sidruna Šoše, ali u gol jednostavno – nije htjela. Na vratima ekipe Nema Labavo tu večer briljirao je Kotlar, a uz još par vratnica na poluvremenu gubimo 2 – 0. U nastavku vidno iscrpljeni nismo više napravili ništa značajno i na kraju je ovaj plasman realan, rekao nam je kapetan Ante Šoša koji je drugu godinu zaredom izabran u najbolju petorku turnira.

Utakmica za 3. mjesto:
PINAC PREKO: Sorić, Hordov, Jurin, Katić 1, Martinović, Šoša, Mazić 1
VB NEMA LABAVO: Kotlar, Batur, Šatalić, Lovrinov 5, Bukša, Š. Šatalić 2, Durut, Jakić
2:7 (0:1, 0:1, 1:2, 1:3)
 
Finale:
CROCCANTE TEAM: Bašić, Bojmić 2, Sutlović, Bilan, Košta 1, Zrilić 1, Kovačević 1, Dobrović
SUKOŠAN: L. Grdović, A. Dijan, Gašparović, Peričić 4, Brkić 1, Pavić 1, Pašić, Šmisl, Š. Dijan
5:6 (1:2, 2:2, 0:1, 2:1)
Najbolji strijelac: Božo Brkić i Marko Lovinov (isti broj golova)
Najbolji golman: Luka Grdović
Najatraktivnija petorka: Željko Bašić, Joško Košta, Ante Šoša, Marko Lovrinov, Božo Brkić
Mačak u čizmama: ekipa Reptili