Humanitarni performans na Narodnom trgu za bolnicu u Ugljanu

Humanitarni performans na Narodnom trgu za bolnicu u Ugljanu

PREKO/ZADAR – Novi zanimljiv performans priredit će preški umjetnik Osman Hodža. Nakon uspješne humanitarne prodaje fotografija u POU Dom na žalu u Preku, sljedeća stanica je – Zadar…

Naime, u subotu 15. kolovoza u 20 sati na Narodnom trgu  u Zadru, ordžat će se performans Osmana Hodže pod nazivom ‘Prodaja novca u pola cijene’.
Sav prihod koji se akcijom ostvari ide u korist bolesnika Psihijatrijske bolnice na Ugljanu.

‘Cilj prodaje je privući pažnju  medija kako bi se  prezentirala, jedna  revolucionarna ideja, koja bi mogla spasiti  ne samo Hrvatsku već i cijeli svijet’, poručio je organizator Osman Hodža. 

Podsjetimo, početkom kolovoza u POU Dom na žalu isti je umjetnik organizirao humanitarnu aukciju apstraktnih fotografija ‘Igra sa savješću‘ i to na jedan neuobičajen način. Riječ je o humanitarnoj aukcijskoj izložbi u kojoj se kupac fotografije, prema vlastitoj savjesti, obvezuje obećani iznos darovati osobi slabijeg imovnog stanja, i to prema vlastitu izboru. Prilikom licitiranja za pojedinu fotografiju, bilo je potrebno u bilježnicu upisati ponuđeni iznos te svoje kontakt podatke.

Fotografiju je dobiti osoba koja je ponudila najveći iznos novca, s napomenom da ga nije platila autoru, nego donirala osobama slabijeg imovinskog stanja. Zato je izložba nazvana “Igra sa savješću” jer svakome koji dobije fotografiju nalaže humanost. Akcija je prošla uspješno jer su sve fotografije pronašle svoje kupce.