Lamjana: Gasio požar na gliseru pa se ozlijedio

Lamjana: Gasio požar na gliseru pa se ozlijedio

PREKO – Lučka kapetanija Zadar zaprimila je jučer (utorak, 11. kolovoza) u 15.50 sati dojavu od Pomorske policije Zadar o ozljeđenoj osobi u požaru na plovilu na poziciji uvala Mala Lamjana, otok Ugljan.
 
S obzirom na težinu ozljeda hitan transport ozlijeđenoga obavili su zaposlenici lokalne tvrtke službenim plovilom u Zadar gdje su djelatnici Hitne medicinske pomoći teže ozlijeđenoga pacijenta preuzeli u daljnje medicinsko postupanje.
 
Na poziciji nesreće djelatnici zadarske Kapetanije utvrdili su da je požar izbio na gliseru luke upisa Zadar, u vlasništvu ozlijeđenog 67-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je samostalno pokušao ugasiti požar u prostoru strojarnice prilikom čega je teže opečen. Kako su se u vrijeme izbijanja požara u neposrednoj blizini nalazili zaposlenici lokalne tvrtke odmah su priskočili u pomoć, ugasili požar te ozlijeđenoga vlasnika hitno prevezli u Zadar.
 
Vlasnik plovila hitno je prevezen u zadarsku bolnicu zbog ozljeda koje je dobio prilikom gašenja požara u strojarnici glisera.
 
Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Kukljica osigurali su opožarenu brodicu od mogućnosti ponovnog izbijanja požara, a na samoj poziciji nije uočeno onečišćenje mora.
 
Očevid o uzrocima ove nesreće dalje provode djelatnici Lučke kapetanije Zadar.