Dobropoljana: Otkrivena bista za Nikicu Tomasova

Dobropoljana: Otkrivena bista za Nikicu Tomasova

PREKO – Prigodnom svečanošću i misom zadušnicom u  crkvi sv. Tome, u petak 07. kolovoza otkrivena je bista prvom palom branitelju na  otoku Pašmanu Nikici Tomasovu iz Dobropoljane.

Kako je naglasio Darko Banić, ratni zapovjednik 53. samostalne bojne  Biograd, Nikica Tomasov poginuo je 3. svibnja 1993. kod brda Debeljaka  u zaleđu Vrane.
 
– Nikicu sam poznavao osobno i pamtit ću ga samo po dobrome, kao i  svi suborci koji su se okupili na odavanju počasti prvom poginulom branitelju otoka Pašmana. Jedva je čekao da ode na položaj na području Tinja. Obitelji izražavam sućut, a Općini Pašman zahvalu što nije zaboravila Nikicu i odaje mu počast na ovaj način, kazao je Banić, uz kojega su  otkrivanju biste prisustvovali i mnogi suborci te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.
 
Bistu je izradio akademski kipar Vlado Radas, postavljanje je inicirala  Općina Pašman, a sufinancirale zajednički Zadarska županija i Općina  Pašman. Prema riječima donačelnika općine Krešimira Ćosića, u planu  je i da se trg na kojemu je postavljena bista nazove prema Nikici Tomasovu.