Zadarski otoci hit među turistima, u Preku se traži krevet više

Zadarski otoci hit među turistima, u Preku se traži krevet više

PREKO – Vrhunac turističke sezone osjeća se na svakome koraku na otoku Ugljanu. Kako nam je potvrdio Ante Brižić, direktor TZO Preko, već se danima traži krevet više i bit će ovo, po svemu sudeći, rekordna sezona.

– Srpanj smo završili sa 23 posto više noćenja nego u isto vrijeme lani. Kolovoz bi mogao biti još bolji jer smo zatrpani upitima za slobodnu postelju. Iako smo u sezonu ušli sa stotinu kreveta više nego lani, ni to nije dovoljno i ponovno se otvorilo pitanje smještajnih kapaciteta na području Preka. Kronično nam nedostaje hotelski smještaj, nedostaju nam kampovi i visokokategorizirani apartmani, odnosno kuće za odmor s bazenima koje turisti traže, kaže Brižić.

Da su zadarski otoci ovoga ljeta hit među turistima, govore i Jadrolinijini podaci za protekli vikend. Od 31. srpnja do 2. kolovoza državni je brodar na zadarskom plovnom području prevezao 43.900 putnika i 9500 vozila. Putnika je bilo tri posto više nego lani, a vozila čak 15 posto. 

Od 16. lipnja do 24. srpnja, kako nas je izvijestila Marija Zaputović, glasnogovornica Jadrolinije, putem Hand Held uređaja (direktno na ukrcaju na brod) prodano je  74.582 karata. Putem Interneta 42.477 (dnevno prosječno 1090 karata; 80 posto stranci, 20 posto domaći putnici). Ukupno je prodana 1,597.631 karta, a putem Interneta ostvaren je promet od 4,537.796 kuna. 

U Jadroliniji ističu kako su zadovoljni brojkama za prvi mjesec, pogotovo ako se uzme u obzir da je usluga omogućena neposredno pred sezonu te su dugogodišnje navike korisnika da odlaze u agenciju još uvijek prisutne. 
 
Fotografija Zadarski list