Dom na žalu: Kreativne radionice, izložbe, humanitarna aukcija…

Dom na žalu: Kreativne radionice, izložbe, humanitarna aukcija…

PREKO Pučko otvoreno učilište Dom na žalu u Preku i ove je godine pripremilo bogat i raznovrstan program za ljetne mjesece. 

Najveća je novina kulinarsko-edukativna radionica za najmlađe Sana Culina koju vodi diplomirana nutricionistica Mirjana Matulić. Radionice se održavaju svake srijede u 10 sati u tijeku srpnja i kolovoza.

– Ponovno smo organizirali i tečaj osnova  fotografije  za djecu i odrasle, a najuspješnije radove polaznika voditelj tečaja Senko Sorić izložit će 23. kolovoza. Uspješno su završile već tradicionalne, iznimno popularne srpanjske radionice akademske slikarice Manuele Vladić Maštruko „Otok djetinjstva“, a zbog velikog interesa održat će se i u kolovozu. Tu je i slikarska radionica „Blago iz mora 2“ voditeljice Irene Sikrić Rančić 23. i 24. srpnja, pa radionica tkanja na tkalačkom stroju Udruge žena Luzor koja će se ponoviti 13. kolovoza,  plesna radionica udruge TIM  voditeljice Tanje Stipčević 27. i 31. srpnja te tečaj izrade ikona Vladimira Olesčuka od 15. do 25. kolovoza, najavljuje ravnateljica POU Dom na žalu Mladenka Mašina. 

Od ostalih događanja ističe predstavljanje romana  „Čovjek koji je razgovarao s krijesnicama“  Ante  Gregova Jurina 26. srpnja, izložbu i humanitarnu aukciju apstraktnih fotografija „Igra sa svjetlošću“ Osmana Hodže 31. srpnja te izložbu slika Bogdana i Konstantina Mogylevskog 9. kolovoza. Trenutačno se (do 30. srpnja) u POU Dom na žalu može razgledati prodajna izložba slikarice Đurđe Ferine. (R. I.)