Eko akcija: Počišćene uvale Čeprljanda i Ćinta

Eko akcija: Počišćene uvale Čeprljanda i Ćinta

UGLJAN – Nastavljaju se ekološke akcije u općini Preko. Ovu nedjelju je čak 30 ronioca počistilo podmorje i plaže u uvalama Čeprljanda i Ćinta…

U spomenutoj eko akciji izvađeno je više od 2 tone raznog otpada, pretežito guma, konopa i boca.

Ovo je četvrta akcija čišćenja podmorja u mjestu Ugljan. Prošle godine ronioci su počistili Muline i Mostir, prije desetak dana počišćena je uvala Skrača u Gornjem selu, a sada je red došao na dvije uvale u zaseoku Čeprljanda. Hvala svima što nam pomogli u realizaciji akcije, a uvjerena sam da ćemo nastaviti u ovom ‘eko ritmu’ jer nam je važno da nam plaže budu čiste i uredne, istaknula je direktorica TZ Ugljan Dražena Strihić.

Ekološku akciju realizirali su Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko uz veliku pomoć Kampa Marijo, Udruge mještana Idro, Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja, Ronilačkog centra Ugljan, Kali tune i Foto Studia G. 

Apsolutno smo zadovoljni odrađenim poslom. Drago mi je da su u akciju bili uključeni i mladi, jer se ekološka svijest mora razvijati od malih nogu. Sudjelovali su i brojni turisti, njima je to također bio doživljaj. Nastavit ćemo s akcijama čišćenja podmorja, jer nam je cilj da budemo jedna prava eko općina, poručio je donačelnik Općine Preko Karlo Novoselić. 

Nakon akcije druženje je nastavljeno u kampu Marijo uz roštilj i pjesmu…

Detalje pogledajte u fotogaleriji.