Ekipa Ćo to pobjednik Jadranskih igara u Poljani

Ekipa Ćo to pobjednik Jadranskih igara u Poljani

PREKO – U Poljani su po drugi puta zaredom održane Jadranske igre. Među brojnim otočnim ekipama najuspješnija je bila ekipa domaćina ”Poljana – čo tuo” koja je pokazala najviše spretnosti.

Između nekoliko atraktivnih igara svoju pobjedu potvrdili su u finalnom potezanju konopa. Poredak: 1. ”Poljana – čo tuo” 2. ”DUM Dobropoljana” 3. ”Santa Fe – Sutomišćica”.
 
U petak 17. srpnja karavana Jadranskih igara stigla je na otok Ugljan u mjesto Poljana, gdje su održane još jedne ovogodišnje kvalifikacije Jadranskih igara. Osam seniorskih ekipa snage je odmjerilo u četiri igre, a najboljom se ekipom pokazala ekipa domaćina iz Poljane, Ćo to, koja je izborila pravo nastupa u polufinalu ovogodišnjih igara.
 
Kao i svakog puta kada igre dođu na otok, i ovog smo puta na Jadranskim u Poljani svjedočili pravom spektaklu. Svi prisutni, i natjecatelji i posjetitelji, uživali su u odličnoj atmosferi i još boljem natjecanju. Ekipe Dum (Dobropoljana), Santa Fe (Sutomišćica), Karanfili (Poljana), Ćo to (Poljana), Apostoli (Poljana), Kukljica (Kukljica), Garmišpartenkihen (Banj) i Turkija (Lukoran) snage su odmjerili u igrama leteći vaterpolo, mošarka, utrka bačvi i potezanje konopa.
 
Od samog je početka bilo jako napeto što se bodova tiče, a o pobjedniku je i ovog puta presudilo potezanje konopa – pa je tako s ukupno osvojenih 37 bodova prolaz u daljnji tijek natjecanja ostvarila domaća ekipa iz Poljane Ćo to. Sa samo bodom manje drugoplasirani su bili gosti s otoka Pašmana, ekipa Dum (Dobropoljana), a treći s ostvarenih 35 bodova ekipa Santa Fe (Sutomišćica).
 
Fantastičnoj je atmosferi pridonijelo i natjecanje za juniore koje se održalo sat vremena prije seniora, a na Jadranskim igrama Junior sudjelovalo je šest ekipa iz mjesta i okolice. Organizatori ove manifestacije u Poljani bili su Udruga mladeži Poljane „Pojonsko srce“ i agencija Adria events.
 
Foto: jadranskeigre.com