Što donosi kulturno i zabavno ljeto u Kukljici?

Što donosi kulturno i zabavno ljeto u Kukljici?

KUKLJICA/PREKO – Tijekom turističke sezone 2015 u Kukljici neće nedostajati raznolikog kulturnog programa. Prvi velik koncert koji slijedi nastup je Tomislava Bralića i klape Intrade u subotu, 25. srpnja…
 
U ponedjeljak, 26. srpnja, u informativnom centru TZ Kukljice otvara se izložba slika pod nazivom “Otočni motivi” kukljičana Ivice Vihara.
 
U petak, 31. srpnja, udruga žena “Kukljica” priprema pravu bodulsku feštu – gastro poslastice domaće vino, srdele, bakalar, frite i mlince a goste će zabavljati Toto i Honky Tonk Women.
 
Večer folklora u organizaciji KUD-a “Kukljica” održat će se u subotu, 1. kolovoza, na kojoj će sudjelovati gostujuće folklorne skupine, a u ponedjeljak, 3. kolovoza, mladi pjevači GU Elly Bašić iz Zagreba koncert klasične glazbe.
 
U srijeda, 5. kolovoza, održava se tradicionalna Kukljiška fešta blagdan “Gope od Sniga” koja započinje već u jutarnjim satima malom misom a potom jedinstvenom procesijom sa brodovima do zavjetne crkve Gospe od sniga u kojoj će se održati svečano misno slavlje.U popodnevnim satima priređuje se bogat zabavan program trka tovarov, mažoretkinje, potezanje konopa i skidanje pršuta a navečer koncert grupe “Magazin”.

U srijedu, 12. kolovoza, održat će se tradicionalna 24. večer čakavske poezije a glazbeni gost večeri je Marina Tomašević.
 
Naravno tijekom sezone na terasi caffe bara “Jadran” ispred općinske zgrade svaki vikend turiste a i mještane zabavljat će lokalne klape kao što je klapa “Boduli” i Mix bend Fofa i Bojana a udruga žena svaku drugu subotu će organizirati fešticu.
 
“Vjerujemo da će malo ribarsko mjesto Kukljica svojim kulturnim i glazbenim programima ove godine pružiti za svakoga po nešto”, poručuju organizatori Općina Kukljica i TZ Kukljice.