U samostanu na Ćokovcu obilježen Dan Općine Tkon

U samostanu na Ćokovcu obilježen Dan Općine Tkon

TKON – U povodu Dana Općine Tkon, u kapeli svetog Kuzme i Damjana u samostanu Ćokovac obilježen je spomendan svetog Benedikta, zaštitnika Europe, postavljena izložba u povodu pedesete obljetnice ponovnog početka monaškog života na Ćokovcu i službenog otvaranja samostana 1965. godine te dodjeljena Nagrada za životno djelo Općine Tkon šestorici benediktinaca s Ćokovca za, kako je pojasnio načelnik Goran Mušćet, „izniman doprinos sveukupnom duhovnom i društvenom životu na području Tkona. 

Najviše općinsko priznanje prioru Jeronimu Marinu dodijelio je predsjednik Općinskog vijeća Branko Smoljan, a uime nagrađenih otac prior Jeronim darovao je Općini Tkon fotografiju pogleda s Ćokovca na mjesto Tkon.

– Lijepo je primiti nagradu za životno djelo, to govorim  ime cijele zajednice, uime nas živih, i uime mrtvih za koje mi kažemo da su živi puno više nego mi. Lijepo je primiti nagradu za životno djelo i vidjeti kako vi vidite nas. A kako mi vidimo vas, to želimo mi vama izraziti ovim malim darom,  fotografijom, mogli bismo reći triptihom. To je pogled s naše terase na Tkon. U središtu je fotografije mjesto u kojemu živite, s desne strane je more od kojega živite, a s druge strane je sv. Benedikt koji blagoslivlja – naglasio je prior Jeronim Marin.

Načelnik Općine Tkon Goran Mušćet, predsjednik Vijeća Branko Smoljan, općinski vijećnici i djelatnici te majka Ivice Ugrinića, poginulog hrvatskog branitelja, Marija Ugrinić na mjesnom groblju u Tkonu položili su vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na preminule u Domovinskom ratu i one koji su položili živote u obrani hrvatske države. 
 
Fotografije ustupio: b-portal