Pokrenut blog “Most Pašman – kopno”

Pokrenut blog “Most Pašman – kopno”

PREKO – Pod egidom “Ajmo napraviti most”, Igor Kabić nedavno je pokrenuo blog “Most Pašman – kopno” http://up-most.eu/

– Cilj je oževjeti ideju gradnje mosta koji bi spajao otoke Pašman i Ugljan s kopnom. Volio bih da se što više otočana i ljudi na kopnu koji gravitiraju zadarskim otocima uključi u raspravu konstruktivnim komentarima, prijedlozima, željama… Nadam se da ću skupiti što više istomišljenika kako bi se stvar pokrenula s mrtve točke. Postoji  ideja i o gradnji tunela, tako da je i to tema o kojoj se može raspravljati, kaže autor bloga koji, iako rođenjem Zagrepčanin, veći dio godine živi u Kukljici. Posljednjih 25 godina profesionalno se bavi računalnim tehnologijama. U svojoj biografiji ističe da nikada nije bio član nijedne političke stranke te da želi da tako i ostane. 

“U slobodno vrijeme volim učiti strane jezike, čitati knjige, putovati, volim naše more i naše otoke, a ovim blogom želim biti mala kap u velikom slapu.
Želio bih da se što više piše i pobudi interes javnosti na potrebu povezivanja otoka Ugljana i Pašmana s kopnom, tunelom ili mostom, samo da to bude u što skorije vrijeme i u najboljem interesu za otočane i one koji dolaze na njih”, navodi autor bloga.

Podsjetimo, projekt mosta izradio je još 1972. godine Jure Radić na dionici Turanj – uvala Brižine, dugoj samo 2,2 kilometra.