Ekipa Agape iz Tkona pobjednik Jadranskih igara u Banju

Ekipa Agape iz Tkona pobjednik Jadranskih igara u Banju

PREKO/BANJ – Ekipa Agape iz Tkona pobijedila je na prvim ovogodišnjim Jadranskim igrama u Dalmaciji koje su se u utorak navečer održale u Banju na otoku Pašmanu.

Prema riječima organizatora, otok Pašman i ove će godine biti zapamćen po rekordnom broju ekipa, čak devet seniorskih i sedam juniorskih. Tramak (Banj), Garmenjak (Barotul), Maganjad (Sukošan), Jačina i rage (Pašman), Kake-bake (Zaglav), Pašman (Pašman), Ždrelac (Pašman), Dum (Dobropoljana), Agape (Tkon) snage su odmjerili u igrama streličari, leteći vaterpolo, utrka bačvi i potezanje konopa.

– Napeto je bilo samoga kraja, a o pobjedniku je ponovno odlučio konop. Ekipa Agape iz Tkona osvojila je ukupno 42 boda, s bodom manje drugome je mjestu ekipa Dugog otoka  Kake-bake iz Zaglava, a treći su Jačina i rage iz Pašmana. Pobjednici među juniorima su Gusteki iz Barotula. Na svakim je igrama rezultat itekako bitan, međutim, u Banju su u prvom planu bili zabava i dobar provod. Najveseliji su bili Sukošanci, ekipa Maganjad, koji su i sami priznali da im nije do rezultata nego do dobre zabave, kazala je Ines Brežnjak iz organizacije Jadranskih igara koje s Pašmana sele u Povljanu na otoku Pagu.

Ukupni poredak ekipa, Jadranske igre u Banju

1. Agape (Tkon) – 42
2. Kake-bake (Zaglav) – 41
3. Jačina i rage (Pašman) – 41
4. Tramak (Banj) – 36
5. Ždrelac (Pašman) – 26
6. Garmenjak (Barotul) – 20
7. Pašman (Pašman) – 20
8. Dum (Dobropoljana) – 19
9. Maganjad (Sukošan) – 8