HRT-ov Šušur u srijedu u Preku

HRT-ov Šušur u srijedu u Preku

PREKO – HRT-ov ljetni projekt Šušur ovaj tjedan stiže u Zadarsku županiju. Dva će dana emisija ići iz Zadra, a u srijedu će uživo emitirati iz Preka i to s dvije lokacije…

 

U srijedu u 20 sati, gledatelji HTV-a upoznat će se sa zanimljivostima zadarskih otoka u emisiji koja će biti uživo emitirana iz Preka. Snimat će se na dvije lokacije – u centru ‘kod Špine’ te na Vrulji, kraj spomenika Lavandierama. U emisiji će sudjelovati brojni umjetnici s otoka, između ostalog i autori prvog hrvatskog westerna. 

Detaljni raspored emisije Šušur:
 
Ponedjeljak – Zadar
 
Na zadarskom Trgu pet bunara Mladen Grdović pomoći će u dvojbi je li bolja bevanda ili lavanda. Josip Pino Gjergja i Arijan Komazec otkriti će vezu Zadra i košarke, a nogomet ćemo zaigrati s najstarijim profesionalnim nogometašem Hrvatske. Finalista The Voicea Juru Brkljaču zadužili smo za lavandu, a nismo zaboravili ni “stara zvona” Zorana Jelenkovića.
 
Utorak – Zadar
 
Ovaj put s Pozdrava Suncu u romantičnom ozračju “Zalutalog pogleda” klape Intrade i Tomislava Bralića. Opijeni najljepšim zalaskom Sunca ostali su i Alfred Hitchcock i Đani Maršan za razliku od autora instalacija Nikole Bašića. Doznajte što ga je zapravo nadahnulo za Morske orgulje i Pozdrav Suncu, ali i koliko mu znači ljubav koju oni zrače.
 
Srijeda – Preko
 
U Šušuru s otoka Ugljana u mjestu Preko upoznajte autore i glumce prvog hrvatskog vesterna, zaplešite uz hitove Davora Pekote i Foruma i doznajte tajnu crvenih i plavih otočkih vjenčanica.
 
Četvrtak – Filip Jakov
 
U Sv. Filipu i Jakovu ribraskom feštom zaokružuje se tjedan zadarskog Šušura. Fešta k’o fešta, nema čega nema: Duška Lokina, srdela, golubova, Čehinja, modnih fotografija pa čak i podmornica.
 
Budite dio Šušura uživo u 20:00 sati, gledajte ga na HTV 1 ili slušajte na Radio Zadru.