„Slikanje, slikavanje, skiciranje…“ u galeriji na Ošljaku

„Slikanje, slikavanje, skiciranje…“ u galeriji na Ošljaku

PREKO/OŠLJAK – Umjetnici su ponovno pohodili Ošljak, ovoga puta u u sklopu trodnevne Umjetničke kolonija Lazaret, koja se proteklog vikenda održala na najmanjem naseljenom otoku na Jadranu.

Pod radnim naslovom „Slikanje, slikavanje, skiciranje…“, akademski slikari Amalia Albaneze, Jelena Lovrec i Adam Marušić te fotograf Aleksandar Bonačić, uz logističku podršku dipl. ing. Roka Štokova, inspirirani krajolikom u kojemu su boravili, stvorili su djela koja su posljednjeg dana kolonije izložena u mjesnoj galeriji u staroj školi. Pet slika i jednu umjetničku fotografiju darovali su za stalni postav, a ostala djela bit će izložena do kraja turističke sezone. Izložba je prodajnog karaktera i  može se razgledati cijelog ljeta. 

Mještani Ošljaka i njihovi gosti zadovoljni su organizacijom ovakvih događanja na otoku, pogotovo što su novom organizacijom plovidbe trajekata „odsječeni od svoje općine i Zadra pa i svih kulturnih događanja u Preku i Zadru.

Izložbu je otvorio predsjednik MO Ošljak Boris Malec, a događaj su uveličali direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić, voditelj Odsjeka za EU fondove i razvoj u Općini Preko Ante Župan, Vesna Sabolić, saborska zastupnica iz Zadra, te mještani i njihovi gosti. (R. I.)