U Tkonu u subotu počinje ljetni Sajam otočnih proizvoda

U Tkonu u subotu počinje ljetni Sajam otočnih proizvoda

PREKO/TKON – Tradicionalni ljetni Sajmovi otočnih proizvoda počinju ove subote, 27. lipnja, u 19.30 u Tkonu na Mulu. 

Do kraja ljeta sajmovi će se održavati svake subote kao dodatna turistička ponuda. Gosti će moći uživati u tradicionalnim, autohtonim otočnim proizvodima i suvenirima koje izrađuju otočni proizvođači u malim serijama, većinom nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod, što je oznaka za brend, kvalitetu i otočno porijeklo  proizvoda.  

U Tkonu je trenutačno 15 proizvoda  označeno oznakom HOP, od toga dva nematerijalna proizvoda – manifestacija Škraping i Glagoljaško pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači sv. Tome Apostola. Uz Sajam otočnih proizvoda, održavat će se i Raspivane gradele s tradicionalnom gastro ponudom otočnih delicija koje će pripremati Športsko ribolovno društvo Kunjka iz Tkona.

 

Sajam otočnih proizvoda prati i bogat zabavni program, a na svečanom otvorenju nastupit će Kunjske mažoretkinje,  Kulturno umjetnička udruga Kunjka  iz Tkona te klapa Školji s otoka Pašmana. 

Sajam se održava u organizaciji TZ Općine Tkon i JKU Prvenj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Općine Tkon. (R. I.)