Sorić na čelu Hrvatske zore

Sorić na čelu Hrvatske zore

PREKO- U Preku je osnovan još jedan ogranak Hrvatske zore stranke naroda na području Zadarske županije. Osnovana je općinska organizacija Hrvatske zore Preko, a time je Hrvatska zora dobila još jednu otočku organizaciju.
 
Okupljene osnivače, članove i simpatizere na Osnivačkoj skupštini u ime predsjednika stranke prof. dr. Milana Kujundžića pozdravio je predsjednik gradske organizacije Hrvatske zore Zadar Mladen Malta, a osim njega prisutnima se inspirativnim govorom obratio Alojz Pavlović, ističe se u priopćenju koje je poslano iz stranke. 
 
Na Osnivačkoj skupštini u Domu na žalu izabran je predsjednik i 6 članova Izvršnog odbora. Za predsjednika općinske organizacije Hrvatske zore Preko izabran je 74-godišnji Josip Sorić koji je naglasio kako će svojim bogatim radnim i životnim iskustvom pridonositi politici svoga mjesta za koju će se zalagati da bude ”zdrava politika” na dobrobit svih mještana. Osim Sorića ostali članovi Izvršnog odbora su: Sonja Ilić, Željko Marinčić, Denis Sorić, Božo Sikirić, Josip Sorić i Melko Lovrić. 
 
Foto: Hrvatska zora