Udruga žena Luzor u projektu Svjetski plesovi voda

Udruga žena Luzor u projektu Svjetski plesovi voda

PREKO/ZADAR – U Muzeju Antičkog stakla u Zadru u srijedu je predstavljen projekt Svjetski plesovi voda, koji će 20. lipnja spojiti ljude iz 75 država svijeta s ciljem održavanja nenadomjestivo važnih izvora vode.

Zadar će se prvi put uključiti u taj globalni program nastupom učenika Glazbene škole Blagoja Berse, koji će izvesti plesove inspirirane vodom, a uz njih će nastupiti i članice Udruge žena Luzor iz Preka i učenici škole Ane Maletić iz Zagreba.

– Plesovi će početi na Pacifičkoj obali i nastaviti prema zapadu kroz različite vremenske zone. Sidney, Sayar u Bangladešu, Tel Aviv, Kairo, Atena, Zadar, Zagreb, Varšava, Berlin, Buenos Aires, New York, Bogota, Lima, Mexico City samo su neki od gradova koji će sudjelovati u projektu o važnosti vode koja nam je darovana i koju trebamo brižno čuvati i poštivati, rekla je na predstavljanju programa Jasna Frankić Brkljačić, voditeljica i autorica projekta u Zadru.

Plesovi voda održat će se u Zadru, 20. lipnja, od 18 do 20 sati, na Forumu, ispred sv. Donata te na Morskim orguljama i Pozdravu Suncu.