Znate li koji je jedini eko otok na Jadranu?

Znate li koji je jedini eko otok na Jadranu?

PREKO/ZAGREB – Na press konferenciji u kongresnoj dvorani Matice iseljenika Hrvatske u Zagrebu, predstavljeno je Silbensko ljeto. Silba je prvi i jedini eko otok u Jadranskom moru, te kao takav predvodnik je u razvoju ekoturizma kojem sve više teži Hrvatska turistička zajednica, ali i turisti.

– Silba je predvodnik u eko turizmu na našem Jadranu. Nadam se da će to prepoznati , tj već i je prepoznala HTZ , ali očekujemo i podršku Ministarstva turizma. Samo udruženim snagama možemo pojačati i poboljšati kompletnu turističku ponudu naše zemlje – istaknuo je predsjednik TZ Silba Saša Predovan.

Bitno je za naglasiti da svoje ime eko otoka Silba gradi upravo zahvaljujući mještanima koji u škrtoj zemlji, malim vrtovima i siromašnim škrapama uzgajaju hranu koju ugostitelji iznesu na stol i nude gostima. To je ono što čini Silbu posebnom i drugačijom i naravno predvodnikom ovakve vrste turizma koja se sve više traži u Hrvatskoj, ali i Europi.

– Silba je na odličnom putu da se pridruži i ostalim regijama koje svoju ponudu baziraju isključivo na eko uzgoju i plasmanu tih proizvoda turistima. Drago mi je da ste krenuli sa ovim hvalevrijednim projektom, te možete očekivati i apsolutnu pomoć i podršku HTZ-a, istaknuo je Milo Sršen iz ureda glavnog direktora HTZ-a.

Osim bogatom gastro ponudom Silba će vrvijeti i sporstkim, kulturnim i zabavnim događanjima koje će pratiti bogati sajmovi eko proizvoda. Prvi u nizu je plivački maraton Toreta open water – Silba 2015 koji je najavljen na današnjoj press konferenciji, a za koji ako se još niste možete prijaviti na mail futura.pragencija ili broj telefona 091/664-0976.

Inače, Silba je prepoznatljiva po tome što je jedini otok u Jadranskom moru po kojem je zabranjena vožnja bilo kakvim motornim sredstvom, ali nisu zabilježena ni nikakva negativna zračenja. Oazu mira i raja na zemlji,kako je nazivaju mještani, već godinama posjećuju i neka poznata imena.

Čest i drag gost na Silbi je bio Branimir Štulić, Rade Šerbedžija, Bjelinski, i ostali, a konferenciju u Zagrebu svojim dolaskom uveličali su Zlatan Zuhrić Zuhra, Marina Tomašević te Vladimir Kočiš Zec.