U subotu u Malom Lukoranu prva ljetna fešta na otoku Ugljanu

U subotu u Malom Lukoranu prva ljetna fešta na otoku Ugljanu

MALI LUKORAN – Blagdan sv. Ante Padovanskog, koji se tradicionalno u Malom Lukoranu obilježava misnim slavljem ispred kapelice u središtu mjesta, a potom feštom na rivi, označit će i ove godine početak ljetnih zabava na otoku Ugljanu.

-Iako smo najmanje mjesto na području Općine Preko, na našu feštu dolaze posjetitelji s cijelog otoka Ugljana, susjednog Pašmana, Zadra, rodbina i prijatelji razasuti po drugim dijelovima Hrvatske i u inozemstvu, kaže predsjednik Mjesnog odbora Lukoran Marino Sandalić, koji s radnicima komunalne tvrtke Ugljan d.o.o. ovih dana užurbano uređuje rivu i kupalište u Malom Lukoranu. Proslava nebeskog zaštitnika Malog Lukorana, dodaje, prilika je da se mjesto uredi i zbog gostiju koji će doći na feštu u subotu 13. lipnja, ali i zbog turista koji Mali Lukoran biraju zbog mira, tišine i netaknute prirode.

I ove godine prvu ljetnu feštu na otoku Ugljanu organiziraju NŠK Sveti Mihovil, MO Lukoran, KUD Sveti Ante iz Lukorana i Općina Preko kao glavni sponzor i pokrovitelj, a Damir Korenov, potpredsjednik NŠK Sveti Mihovil, ističe da se fešta organizira dvadeset i petu godinu zaredom.

– Zbog tog malog jubileja ove smo godine u goste pozvali i prijatelje s otoka Pašmana, dobitnike oznake Hrvatski otočni proizvod, koji će predstaviti svoje autohtone i tradicijske proizvode. Već tradicionalno, nakon mise u 18.30 sati, koju će ispred kapelice sv. Ante predvoditi don Mario Soljačić, proslavu ćemo nastaviti na rivi, gdje ćemo goste počastiti ribom i mesom s roštilja, a žene iz KUD-a Sveti Ante pripremit će razne slastice. U ponoć će biti vatromet, a za zabavu će se pobrinuti Trio Dalmatino iz Zadra, najavljuju Damir i Darko Korenov iz NŠK Sveti Mihovil.